نسکافه چیست؟ خواص و مضرات نسکافه

[ad_1]

nescafe 01 نسکافه چیست؟ خواص و مضرات نسکافه

نسکافه چیست

همه چیز درباره نسکافه

اگر تا امروز اندیشه میکردید که نسکافه نوع خاصی از قهوه با ترکیبات یا افزودنی های دیگر می باشد تنها نیستید ولی باید بگوییم که تا امروز در اشتباه بوده اید.

نسکافه ( به انگلیسی : Nescafé ) نام یک برند قهوه سریع می باشد که توسط شرکت نستله تولید میشود. واژه نسکافه از ترکیب دو واژه Café و Nestlé ایجاد شده می باشد که تبدیل به یکی از برندهای معروف و پرطرفدار در دنیا شده می باشد.

قهوه نستله برای این که بتواند پاسخگوی نیازهای افراد مختلف باشد،  انواع مختلف قهوه سریع از نسکافه ردماگ تا نسکافه گلد را تولید کرده می باشد. نسکافه گلد بدون کافئین هم با همان طعم و رایحه مطلوب برای افرادی که منع مصرف کافئین دارند، تولید میشود.

ایرانیان از قدیم خلق داشته اند که هر محصول جدیدی که با آن روبرو میشوند را با نام برند آن میشناسند و مهم نیست چند کارخانه دیگر آن محصول را تولید کنند در هر صورت نام اولین برند داخل شده به ایران ، روی آن محصول باقی میماند. اولین برند قهوه سریع که داخل ایران شد، برند نسکافه بود بنابراین این واژه بین علاقمندان نوشیدن قهوه رواج پیدا کرد و میتوان گفت اصطلاح نسکافه ابداع ایرانیان قهوه نوش برای قهوه سریع می باشد.

nescafe 02 نسکافه چیست؟ خواص و مضرات نسکافه

روش تولید نسکافه

تاریخچه تولید نسکافه

نسکافه که در واقع همان قهوه سریع ( به انگلیسی : instand coffee )  می باشد در سال 1907 برای اولین بار توسط شرکت نستله و با نام تجاری نسکافه تولید شد و به سرعت تبدیل به یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی های دنیا شد و به همین دلیل می باشد که به جای استفاده از واژه قهوه سریع در ایران از کلمه نسکافه استفاده میشود.

میتوان گفت نسکافه همان قهوه دم شده می باشد که در طول فرایندی فراوری شده و به شکل پودر آماده قهوه در می آید و برای استفاده از آن نیازی به دم کردن ندارید و کافیست کمی از پودر آن را در یک فنجان آب جوش بریزید و بنوشید.

بیشتر بخوانبد:  آشنایی با خواص شگفت انگیز هسته آووکادو

تولید قهوه سریع در ابتدا با اختلاف قهوه نوشان همراه شد چرا که معتقد بودند درفرایند تولید قهوه سریع ، طعم و عطر واقعی قهوه از بین میرود. امروزه با پیشرفت دانش فنی تولید قهوه سریع ، دوری میان کیفیت دو نوع قهوه به کلی از بین رفته می باشد و نوشیدن قهوه سریع طرفداران بیشتری پیدا کرده می باشد.

قهوه سریع در دو نوع کلاسیک و گلد تهیه میشود، قهوه کلاسیک تیره تر بوده و طعم سنگین تری دارد.

nescafe 03 نسکافه چیست؟ خواص و مضرات نسکافه

انواع نسکافه

مراحل تولید نسکافه

دانه قهوه حاوی فیبر نامحلول می باشد یعنی اگر اسیاب شده و در آب بجوشانیم، فیبر آن در کف کاسه رسوب کرده و رنگ قهوه در آب جوش حل میشود. در روش های صنعتی با کمک صافی ، رسوب را از این محلول سوا کرده و محلول قهوه را تبخیر و خشک میکنند.

رنگ انواع قهوه سریع گوناگون می باشد که  به نوع قهوه و روش خشک کردن آن مربوط میشود و نشان دهنده میزان تخمیر یا کیفیت و طعم محصول نیست.

نسکافه یا همان قهوه سریع در واقع از عصاره قهوه خشک تهیه میشود. عصاره قهوه به وسیله دم کردن پودر قهوه بدست می آید ولی غلظت بیشتری دارد.

دو روش برای تولید نسکافه وجود دارد :

تولید قهوه سریع به روش خشک کردن افشانی ( به انگلیسی : Spray drying ) : قهوه دم کشیده به درون هوای داغ پاشیده میشود که به سرعت قطرات قهوه خشک شده و تبدیل به پودر یا قطعه های کوچک میشوند.

بیشتر بخوانبد:  خواص برنج سفید و قهوه ای

تولید قهوه سریع به روش خشک کردن انجمادی : در این روش قهوه دم کشیده ، منجمد شده و به قطعه های کوچکتر تقسیم شده و سپس در دمای پایین و خلا خشک میشود.

nescafe 04 نسکافه چیست؟ خواص و مضرات نسکافه

روش نوشیدن نسکافه

روش نوشیدن نسکافه

مرسوم ترین روش نوشیدن نسکافه مخلوط دو قاشق چایخوری نسکافه با یک فنجان آب داغ می باشد. اگر این مقدار برای شما زیاد بود میتوانید متناسب با دائقه خودتان ، مقدار نسکافه را کمتر کرده ودر صورت میل‌کردن شیر یا شکر به آن بیفزایید.

اختلاف نسکافه با قهوه

بر اساس بررسی های انجام شده مقدار آنتی اکسیدان نسکافه بیشتر از قهوه معمولی ست. یک فنجان قهوه سریع دارای 4 کالری و مقادیر کمی پتاسیم ، منیزیم و ویتامین B3 می باشد.

قهوه بزرگترین منبع کافئین ( محرک ترین ماده موجود در جهان ) می باشد. مقدار کافئین در نسکافه کمتر از قهوه معمولی می باشد. یک فنجان قهوه معمولی 70 – 170 میلی گرم کافئین دارد در حالی که مقدار کافئین موجود در یک فنجان نسکافه ، 30 – 90 میلی گرم می باشد ضمن این که قهوه سریع بدون کافئین هم تولید میشود.

فواید نسکافه

برای پی بردن به فواید قهوه مطالعات زیادی انجام شده با این حال اثبات محکمی بر کاهش بیماری نیست. مطالعات نشان میدهند افرادی که به صورت روزمره و رایج قهوه مینوشند، کمتر گرفتار بیماری میشوند.

نوشیدن نسکافه یا همان قهوه سریع ، مشابه قهوه معمولی میتواند دارای فواید زیر باشد.

وجود کافئین بالا در نسکافه منجر به هوشیاری و سلامت عملکرد ذهنی میشود.

کافئین بالای موجود در نسکافه تاثیر داروهای مسکن را دو مساوی میکند بنابراین برای درمان سریع سردرد بهتر می باشد مسکن خود را همراه با یک فنجان نسکافه میل نمایید.

کافئین سبب سلامت سوخت وساز بدن و کاهش چربی خواهد شد.

بیشتر بخوانبد:  خواص ذرت؛ 8 خاصیت ویژه ذرت برای سلامتی

نوشیدن کافئین احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 ، آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد.

نوشیدن نسکافه سبب پیشگیری از سیروز و سرطان کبد میشود.

نوشیدن نسکافه سبب تقویت روحیه و کاهش احتمال افسردگی و خودکشی و افزایش طول سن میشود.

مضرات نسکافه

مقدار آکریل آمید موجود در قهوه سریع دو مساوی قهوه معمولی می باشد. آکریل آمید در تاثیر رست قهوه در آن تشکیل میشود. ازدیاد این ماده در بدن سبب افزایش ابتلا به سرطان و اختلالات عصبانی میشود. آکریل آمید در بیشتر موادی که روزانه با آن در تماسیم، وجود دارد از جمله سیگار، غذاها و لوازم بهداشتی. البته میزان آن در قهوه و غذاهای دیگر به ندرت سبب بروز مشکلات میشود و سرطان زا نیست.

کافئین موجود در قهوه میتواندن علایم استرس، بیقراری و تپش قلب را تشدید کند بنابراین بهتر می باشد روزانه بیشتر از 2 فنجان قهوه ننوشید.

نوشیدن روزانه بیشتر از یک فنجان قهوه برای زنان باردار و شیرده مجاز نیست.

زنان شیرده بهتر می باشد از نوشیدن قهوه اجتناب کنند، کافئین قهوه از راه شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و ممکن می باشد سبب بروز بی خوابی ، تحریک پذیری ، امتناع از شیر خوردن و عصبانی شدن شیرخوار شود. کبد نوزاد به اندازه کافی رشد نکرده و آنزیم های خاص را ندارد بنابراین تجزیه کافئین در بدن نوزاد بیشتر طول کشیده و مالیات بیشتری دارد.

کافئین در کودکان منجر به بیش فعالی و عصبانی شدن خواهد شد بنابراین توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش بازیگوشی کودکان به آن ها قهوه ندهید.

نوشیدن قهوه برای پرفشاری خون، تپش قلب ، غدد فیبروکیستیک سینه زنان مفید نیست و بهتر می باشد افراد گرفتار کمتر از این نوشیدنی استفاده کنند.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

پلانتین چیست؟ خواص و مضرات پلانتین

[ad_1] میوه پلانتین پلانتین چیست و اختلاف پلانتین با موز پلانتین یا موز پختنی از …